Piraat Paco

Piraat Paco

Piraat Paco valt steeds in slaap. Zijn maatjes hebben er genoeg van en willen Piraat Paco een lesje leren. Zij hebben, terwijl Piraat Paco sliep, zijn schip meegenomen en verstopt.

Hij vraagt jullie hulp om zijn schip terug te vinden, en misschien kun je direct zijn schat vinden. Eerst moeten jullie het speciale piratenlied leren. Daarna gaan jullie met de schatkaart op zoek naar de enveloppen met aanwijzingen die buiten verstopt zijn. Hiermee kunnen jullie het schip van Piraat Paco weer terugvinden.


Hoe werkt het?

 

 

Stap 1 - Voorbereiding

U ontvangt het spelpakket met alle materialen voor het spel. Ter voorbereiding print u een plattegrond van de omgeving waar u de speurtocht wenst uit te zetten. Hierna verstopt u de tien gekleurde enveloppen op de route. Met de meegeleverde symbolen-stickertjes kunt u op de plattegrond aangeven waar de envelopjes zijn verstopt. Tevens verstopt u het meegeleverde schatkistje met munten. De voorbereiding duurt ongeveer 1½ uur.

 
 
 
 
 
 
 

Stap 2 - Start spel

Op de dag van het feestje starten de kinderen met het bekijken van de online video. Hierin wordt door de hoofdpersoon uitgelegd wat het probleem/mysterie is dat de kinderen gaan oplossen. De video en de websites kunnen ook op een iPad bekeken worden.

 
 
 
 
 
Stap 3 - Taken

Na het bekijken van de video worden de taakkaartjes verdeeld. Door het verdelen van de taken kan ruzie tijdens het spel worden voorkomen.

 
  
 
 
 
Stap 4 - Het spel

Aan het einde van de video krijgen de kinderen het symbool van het eerste envelopje dat zij moeten gaan zoeken. Hierna gaan de kinderen met de schatkaart buiten op zoek naar dit envelopje. Buiten hebben de kinderen geen internet nodig.

 
   
 
 
 
 
 
 
Stap 5 - Liedje/versje

Bij elk envelopje heeft u een kaart met het liedje/versje opgehangen. Bij het vinden van het envelopje dienen de kinderen het liedje/versje te zingen. Met het zingen van het liedje ontdekken de kinderen waar het envelopje te vinden is.

 
 
 
 
 
 
 
 
Stap 6 - Oplossing

Met het vinden van elk envelopje, verzamelen de kinderen onderdelen van een puzzel. Aan het einde van de speurtocht kunnen de kinderen de tien kaarten (puzzelstukken) samenvoegen. Hiermee wordt de oplossing van het mysterie onthuld. Op de eindwebsite kunnen de kinderen de puzzelstukken op de juiste plaatsen slepen, hierna krijgen de kinderen een video te zien van de hoofdpersoon die de kinderen bedankt voor het oplossen van het mysterie. Tevens ontdekken de kinderen waar zij het schatkistje met munten kunnen vinden.

 

 

Add comment

Security code Refresh