De bankroof

De Bankroof

Afgelopen woensdag is bij een bank ingebroken. De dader heeft een beveiligingsmedewerker vastgebonden, zijn sleutels gepakt en uit de kluis een koffer met geld gestolen. In de buurt van de bank zijn vijf verdachte personen gezien. Met behulp van de video-verklaringen van de getuigen, kunnen de kinderen de verdachten controleren. Wie spreekt de waarheid? Van wie is de vingerafdruk? En kunnen de kinderen de locatie van de dader ontdekken? Met het bewijs in de missiemap, de dvd en de website, kunnen de kinderen de dader ontmaskeren.


Voor deze missie heeft u een computer met internetverbinding nodig. De kinderen dienen tijdens de missie in te loggen op een website waar flash filmpjes op te zien zijn. Deze filmpjes werken niet op een tablet of iPad.

 

Hoe werkt het?

 

 

 

 

Stap 1 - Voorbereiding

U ontvangt de top secret missiemap met alle materialen en het telefoonnummer van onze geheim agent voor tijdens de missie. Ter voorbereiding hoeft u alleen een locatie te regelen waar de kinderen extra bewijsmateriaal kunnen ophalen. U kunt het bewijs in huis verstoppen of aan een bekende geven. De kinderen kunnen het bewijs dan bijvoorbeeld na het uitspreken van een codewoord ontvangen. De voorbereiding duurt niet langer dan een half uur.

 
 
 
 
 
 
    Stap 2 - Top secret Missiemap

Op de dag van de missie starten de kinderen met het openen van de TOP SECRET missiemap en het bekijken van de instructie dvd. Hierop wordt met een spannende video uitgelegd wat de opdracht is.

 
 
 
 
 
 
 
Stap 3 - Taken, poster en plattegrond

Na het bekijken van de video worden de taakkaarten verdeeld. Door het verdelen van de taken kan ruzie tijdens de missie worden voorkomen. De kinderen hangen vervolgens een grote poster op. Op deze poster plakken zij de verdachten met de bijbehorende profielen van de verdachten. De kinderen kunnen ook de plattegrond ophangen waarop de verdachten zijn weergegeven op de locatie waar zij het laatst zijn gezien.

 
 
 
 
 
  
 
 
 Stap 4 - Bewijs en getuigen

In de missiemap zitten afgesloten enveloppen met bewijsmateriaal en de getuigenverklaringen. Alle materialen in de enveloppen worden met een filmpje op de dvd toegelicht. Zo staan de echte verklaringen van de getuigen als film op de dvd en kunnen de kinderen bijvoorbeeld een vingerafdruk op de website zelf controleren.

 
    
 
 
 
 
Stap 5 - Speuren en onderzoeken
 
Alle bewijsmaterialen in de enveloppen worden door de kinderen gecontroleerd en onderzocht. Met dit onderzoek vallen er verdachten af en wordt één verdachte steeds verdachter. Elke ontdekking noteren de kinderen op de poster. Voor elk kind zit in het pakket de poster en de plattegrond ook in A4 formaat. Hierop kunnen de kinderen de ontdekkingen voor zichzelf ook bijhouden.
 
 
 
 
 
 
 
Stap 6 - Echt contact

Tijdens de missie hebben de kinderen contact met een geheim agent (medewerker van Spyctive). De agent zal bellen met nieuwe informatie, bijvoorbeeld geheimschrift dat in de buurt opgehaald moet worden. En ook de kinderen bellen naar de agent om nieuwe informatie door te geven of te vragen een ontcijferd codebericht te controleren. Via een zogenaamde live videoverbinding zijn de kinderen getuige van de arrestatie van de dader.

 

Add comment

Security code Refresh